Web sitemize hoşgeldiniz.

Facebook Dondurma

13 Ağustos 2018

Oldukça popüler olan sosyal medya platformu Facebook, kendisinden sıkılan kullanıcılar için dondurma özelliğini ortaya çıkarmıştır.

Facebook nasıl dondurulur?

Facebook hesabı dondurmak için:

  1. Facebook hesabınıza giriş yapın.
  2. Sağ üst köşede bulunan aşağı ok butonuna tıklayarak “Ayarlar”ı seçin.
  3. Sol sütundan “Genel”e tıklayın.
  4. Hesabı yönet ve ardından Hesabı dondur seçeneğini seçin.
  5. Burada karşınıza çıkan şifre doldurulması gereken yere mevcut şifrenizi girin.
  6. Ardından herhangi bir ayrılma nedeni belirtin. Burada seçenekleri seçtikten sonra uyarı penceresi açılır. Bu pencereyi “Kapat” diyerek kapatın.
  7. Daha sonra karşınıza çıkan seçeneklerden ilk seçeneği seçerseniz hesabı otomatik olarak kendisi 1 hafta sonra açacaktır. Eğer açmak için bir tarih belirtmek istemiyorsanız “Facebook’u yararlı bulmuyorum.” seçeneğini seçebilirsiniz.
  8. Son olarak da dondur butonuna tıklayın.

Facebook dondurulmuş hesabı tekrar aktif etme

Eğer dondurulmuş hesabınızı kullanmaya devam etmek istiyorsanız, giriş yapmanız yeterli olacaktır.

Facebook hesabı dondurulduğunda neler olur?

  • Profilinizi kimse göremez.
  • Hesabınızı tekrar aktif hale getirebilirsiniz.
  • Kullanıcılar hesabınıza erişemez ya da paylaşımlarınızı göremez.
  • Hesap tekrar aktif hale gelirse hiçbir bilgi kaybolmamış olur.
  • Arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajlar vs. görülmeye devam edilir.
  • Etkileşimlerinizin listesinde adınız görünmeye devam eder.
  • Gruplarda yaptığınız paylaşımlar grup yöneticisi tarafından görülmeye devam edilir.

Facebook hesabı dondurulduktan sonra Messenger kullanılmaya devam edilir mi?

Messenger, Facebook hesabınızı dondurmanıza rağmen kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır. Arkadaşlarınızla Messenger üzerinden sohbet etmeye devam edebilirsiniz. Facebook profil resminiz ve Messenger’daki konuşmalarınız görülmeye devam eder. Diğer kullanıcılar Messenger’dan sizinle etkileşime geçebilir, isminizi Messenger’da aratabilir.

Facebook hesap silme ve hesap dondurma arasındaki farklar nelerdir?

  • Hesabınızı dondurduğunuzda, hesabınıza istediğiniz zaman geri dönebilir hatta geri dönme zamanınızı belirleyebilirsiniz fakat hesabınızı sildiğiniz taktirde tekrar erişme imkanınız olmayacaktır.
  • Hesabınızı dondurduktan sonra geri dönmeniz halinde bilgileriniz geri gelir. Daha sonra tekrar facebook hesabınızı aktif edebilirsiniz.
  • Hesabınızı sildiğiniz taktirde fotoğraflarınız, durum güncellemeleriniz vb. bilgileriniz 90 gün kadar kalabilir, bu süreç içinde silinmeye başlar ve tamamen silinir.
  • Hesabınızı sildiğinizde ve dondurduğunuzda aramalarda profiliniz kimse tarafından görülmemektedir.
Etiketler:

ZİYARETÇI YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ